ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους και κομμένη σε κύβους 1 εκατοστού
1 κίτρινη ή πορτοκαλί πιπεριά, χωρίς τους σπόρους και κομμένη σε κύβους 1 εκατοστού
1 μικρή μελιτζάνα, κομμένη σε χοντρούς κύβους
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε χοντρούς κύβους
75 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
15 ml ψιλοκομμένο μαϊντανό
5 ml αποξηραμένη ρίγανη ή ματζουράνα
250 γρ. μικρά ντοματάκια πομοντόρι, αποφλοιωμένα και κομμένα κατά μήκος
2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο
350-400 γρ. ξηρές αχιβάδες
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
4-6 φρέσκα ανθάκια ματζουράνας ή ρίγανης για γαρνίρισμα

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C . Ξεπλένετε τις κομμένες πιπεριές, τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια, μέσα σε ένα σουρωτήρι ή τρυπητό με τρεχούμενο κρύο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο ταψί. Ρίχνετε 45 ml από το ελαιόλαδο πάνω στα λαχανικά και τα πασπαλίζετε με τα φρέσκα και αποξηραμένα μυρωδικά. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Τα ψήνετε για 30 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας δύο-τρεις φορές. Ρίχνετε τις κομμένες ντομάτες και το ψιλοκομμένο σκόρδο στο μείγμα των λαχανικών και τα αφήνετε να ψηθούν για άλλα 20 λεπτά, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές. Εν τω μεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε σε ένα ζεστό μπολ. Προσθέτετε τα ψημένα λαχανικά και το υπόλοιπο λάδι και τα ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τα λαχανικά και τα ζυμαρικά όσο είναι ακόμα ζεστά σε βαθιά πιάτα που έχετε θερμάνει, πασπαλίζοντας την κάθε μερίδα με λίγα άνθη μυρωδικών.

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Κύριο Συστατικό : Αχιβάδες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 55 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV