ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο, καθαρισμένο
240 ml (1 φλιτζάνι) ξηρό κόκκινο κρασί
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μάτσο μάραθο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (και τα κοτσάνια)
½ φλιτζάνι πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι πράσινες τσακιστές ελιές
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αν αγοράσουμε κατεψυγμένο χταπόδι απλώς το ξεπαγώνουμε, το πλένουμε και στη συνέχεια το βράζουμε σε σκεπασμένη, αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά χωρίς να βάλουμε καθόλου νερό. Φρέσκο ή κατεψυγμένο θα βράσει στο ζουμί του, αν όμως σταματήσει να βγάζει υγρά πριν προλάβει να μαλακώσει, ρίχνουμε λίγο από το κρασί. Όταν αρχίσει να πίνει τα υγρά του, πρέπει να προσέξουμε να μη μας κολλήσει, γι΄αυτό προσθέτουμε κρασί πριν συμβεί κάτι τέτοιο. Όταν το χταπόδι μαλακώσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα, σοτάρουμε ελαφρά το μάραθο και το μαϊντανό για λίγα λεπτά και βάζουμε πάλι μέσα το χταπόδι με το υπόλοιπο κρασί. Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Ρίχνουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10’ ακόμη. ΣΥΜΒΟΥΛΗ Γι΄ αυτό το πιάτο, αντί για χταπόδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σουπιές, ή καλαμάρια -αν και μάλλον θα χρειαστούν λίγο περισσότερο βράσιμο. Δοσολογία για 4 άτομα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : ΚΡΗΤΗ
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV