ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ



2 κιλά μοσχαρίσιες μπριζόλες (βγαλμένο όλο το πάχος)
Σαμπάλ Μπατζάκ (διατίθεται σε μαγαζιά με τροφές Ανατολής)
ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑΤΑ:
1/2 φλιτζάνι ελαφριά σόγια σος
100 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές σούπας άσπρο ξύδι
3 κουταλιές σούπας σκούρα καφέ ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας λάδι φιστικιού
1 κουταλιά σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 κουταλάκια τσαγιού τριμμένο κόλιαντρο
1/2 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
λίγη σος ταμπάσκο

Ρίχνετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάτα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Τοποθετείτε τις μπριζόλες σε δίσκο, ρίχνετε από πάνω τη μαρινάτα και τις γυρίζετε για να καλυφθούν καλά. Τις σκεπάζετε και τις βάζετε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.Βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάτα, τις ψήνετε σε μπάρμπεκιου μέχρι να σκουρύνουν, 6 λεπτά την κάθε πλευρά.


Κύριο Συστατικό : Μοσχάρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ινδία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά & 12 Ώρες Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 12 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Μπάρμπεκιου
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV