ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑ SAFRAN

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 τεμ. Αγκινάρες
8 τεμ. Σπαράγγια
0,5 lt. Ζωμός λαχανικών
3 γρ. Σαφράν
30 γρ. Κρεμμύδι φρέσκο
0,2 lt. Κρέμα γάλακτος
Αλάτι Πιπέρι
20 ml. Κονιάκ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αφού πάρει βράση ο αλατισμένος ζωμός με το λεμόνι, προσθέτουμε τις καθαρισμένες αγκινάρες και τις βράζουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε σε φέτες εκτός από τις μύτες. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε για λίγο τα ψιλοκομμένα σπαράγγια, κατόπιν προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και στο τέλος τις μύτες σπαραγγιών. Φλαμπάρουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε το ζωμό που έμεινε από τις αγκινάρες και βράζουμε για 5 λεπτά μαζί με τις αγκινάρες.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σαφράν, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να πάρουμε την επιθυμητή συμπύκνωση. Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τις αγκινάρες, την κρέμα και από πάνω προσθέτουμε τις μύτες σπαραγγιών.


Κύριο Συστατικό : Αγκινάρες , Σπαράγγια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV