ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 χταπόδι 1 κιλό περίπου
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
3-4 κουταλιές κρασόξιδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Κόκκους πιπέρι μαύρο, πράσινο, ροζ
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
½ καυτερή πιπεριά κομμένη
4 σκελίδες σκόρδο ελαφρώς στουμπισμένες
1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
Μερικοί στήμονες σαφράν
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βράζουμε το χταπόδι με το κρασί, το ξίδι και λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσει.
Το βγάζουμε με πιρούνι, το στραγγίζουμε και το κόβουμε κομμάτια.
Τρίβουμε με τα δάχτυλα το σαφράν και το διαλύουμε στο κρασί.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το χταπόδι μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το μισό από αυτό.


Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV