ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

200 γρ. λινγκουίνι βρασμένα
50 γρ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
Φρέσκο βασιλικό ή πέστο βασιλικού
Χυμό ½ λεμονιού
½ ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές, γαρίδες, χταπόδι βρασμένο (κατά βούληση)
Ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο 40 Χ 80 εκ.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βράζουμε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε
Ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Διπλώνουμε το αλουμινόχαρτο στη μέση σχηματίζοντας τετράγωνο. Τοποθετούμε στο κέντρο τα υλικά, κλείνουμε καλά τις τέσσερις γωνίες και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 12- 15 λεπτά. Τα θαλασσινά ψήνονται με την βοήθεια του ατμού που δημιουργείται.
Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο τελευταία στιγμή για να κρατήσουμε το άρωμα των θαλασσινών και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Λινγκουίνι , Μύδια , κυδώνια , γυαλιστερές , γαρίδες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 12 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV