ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΗΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 ½ – 2 κιλά χταπόδι
½ κεφάλι σκόρδο
8 φύλλα δάφνη
1/4 κιλού λάδι
1 κουταλιά κρασί λευκό, λίγο μαϊντανό
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΙΦΑΔΟ
2 κιλά κρεμμύδια μικρά (κοκκάρι)
½ κεφάλι σκόρδο
1 κουταλιά πελτές ντομάτα
1/4 κιλού λάδι, 2-3 φύλλα δάφνη
Ξίδι, 1 λαδόχαρτο 60 Χ 60 εκ.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζετε καλά το χταπόδι, το στραγγίζετε και το απλώνετε πάνω στο λαδόχαρτο. Το ισιώνετε και τα πλοκάμια του και το ραντίζετε με μπόλικο λάδι και λίγο λευκό κρασί.
Παίρνετε με προσοχή την άκρη από κάθε πλοκάμι και τη γυρίζετε προς τα μέσα, σχηματίζοντας μια μικρή ρόδα.
Βάζετε ανάμεσα από κάθε πλοκάμι μια σκελίδα σκόρδο και ένα φύλλο δάφνης και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τυλίγετε το λαδόχαρτο γύρω στο χταπόδι χωρίς να χαλάσετε το σχήμα που έχει πάρει και το τακτοποιείτε σε μεγάλο ταψί. Ρίχνετε ένα ποτήρι νερό και το ψήνετε στο φούρνο για μία ώρα.
Μόλις ψηθεί, καθαρίζετε το χταπόδι από το χαρτί που είναι τυλιγμένο και το σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα. Χτυπάτε λιγάκι το λάδι με το ξίδι και περιχύνετε το χταπόδι. Αν θέλετε, μπορείτε να ρίξετε και λίγο από το ζουμί που έχει βγάλει το χταπόδι.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα κρεμμυδάκια στιφάδο. Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν.
Για να σερβίρετε, στο σημείο του ματιού τοποθετήστε μια φούντα από μαϊντανό και γύρω-γύρω γαρνίρετε με τα κρεμμυδάκια στιφάδο.


Κύριο Συστατικό : Xταπόδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV