ΚΟΥΝΕΛΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ



1 μεγάλο κουνέλι
100 γρ. φρέσκο μπέικον
2 κρεμμύδια
1 κουταλιά μουστάρδα
2 κλωνάρια θυμαριού
1 κουταλιά αλεύρι
1 κούπα κρέμα μαγειρικής(ρευστή)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι

Ανοίγετε καλά το κουνέλι, κόβετε το κεφάλι και τα μπροστινά πόδια, το αλατίζετε και το αλείφετε με τη μουστάρδα. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 220°C. Ξεφλουδίζετε και κόβετε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια και το μπέικον σε κύβους. Ρίχνετε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα, προσθέτετε το κουνέλι,το κρεμμύδι,το μπέικον,τα κλωνάρια θυμαριού και το ψήνετε για 30’. Το ραντίζετε συχνά με το ζουμί του και με μερικές κουταλιές ζεστό νερό. Χαμηλώνετε το φούρνο στους 180°C,προσθέτετε λίγη κρέμα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10’ ακόμη. σε μια κατσαρόλα ανακατεύετε το αλεύρι με την υπόλοιπη κρέμα. Βγάζετε το κουνέλι. Περνάτε το ζουμί από την σήτα,προσθέτετε λίγη λίγη την κρέμα μέχρι να δέσει,βράζοντας το μείγμα για 3’. Σερβίρετε το κουνέλι κομμένο σε μερίδες και το περιχύνετε με τη σάλτσα του.


Κύριο Συστατικό : Κουνέλι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνο
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV