ΓΛΩΣΣΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΑΝΘΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ



500 γρ. γλώσσα φιλέτο
½ κουταλάκι φασκόμηλο
½ κουταλάκι τζίντζερ
½ κουταλάκι μελισσόχορτο
½ κουταλάκι λεβάντα
½ κουταλάκι ανθρίσκος
½ κουταλάκι ιβίσκος
½ κουταλάκι σαφράν
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλάκια ανθός λεμονιού
1 ποτήρι κρασί μηλίτης
ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού
ελαιόλαδο
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλινο
25 γρ. βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

Καθαρίζετε τη γλώσσα και τη χωρίζετε σε 4 φιλέτα. Κρατάτε τα κόκαλα και τα βάζετε να βράσουν μαζί με το σέλινο και το καρότο. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα αρωματικά με λίγο ελαιόλαδο. Αλείφετε τα φιλέτα με το παραπάνω μείγμα, τα τυλίγετε σε ρολά και τα τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος. Ραντίζετε με το κρασί και το ελαιόλαδο και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 6 περίπου λεπτά. Σε μία κατσαρόλα, βάζετε τους ανθούς με το ξύσμα λεμονιού και το χυμό του. Προσθέτετε το μηλίτη και δένετε τη σάλτσα με το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρει βράση. Σερβίρετε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : γλώσσα φιλέτο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Κίνα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνο , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV