ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 μπούτια κοτόπουλου
500 γρ. αρακά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
2-3 δαφνόφυλλα
1 μικρό μαρούλι σγουρό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
Χυμό 1 λεμονιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένετε τα μπούτια κοτόπουλου, τα βράζετε και τα βγάζετε από την κατσαρόλα. Κρατάτε ένα μέρος από το ζωμό.
Τα σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, όλα ψιλοκομμένα, τον άνηθο, τα δαφνόφυλλα και το μαρούλι ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνετε.
Προσθέτετε και λίγο ζωμό κοτόπουλου και αφήνετε να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά.
Σε ένα μικρό σκεύος, ζεσταίνετε το βούτυρο. Προσθέτετε το αλεύρι, τον υπόλοιπο ζωμό, το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε συνεχώς να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε το κοτόπουλο με τον αρακά.
Περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε.


Κύριο Συστατικό : Μπούτια Κοτόπουλου
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV