ΡΕΒΙΘΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κούπες ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλινο
2 κουταλιές αλεύρι
2 φύλλα δάφνης
1 κούπα ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια
½ κουταλάκι κύμινο ή άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά σόδα μαγειρική
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάζετε τα ρεβίθια σε νερό με τη σόδα μαγειρικής να φουσκώσουν από το προηγούμενο βράδυ.
Την επόμενη μέρα τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε καλά με κρύο νερό.
Βάζετε τα ρεβίθια να βράσουν σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, αφαιρείτε τους αφρούς.
Προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι, το λάδι και το πιπέρι και αφήνετε τα ρεβίθια να σιγοβράσουν για 1 ½ ώρα περίπου.
Λίγο πριν σβήσετε την φωτιά διαλύστε το αλεύρι με το μισό λεμόνι και ρίξτε τα στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 2-3 λεπτά.
Σερβίρετε τη σούπα ζεστή με λίγο λεμόνι και φρέσκο ψωμί.


Κύριο Συστατικό : Ρεβίθια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV