ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ



4 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές αγνό παρθένο ελαιόλαδο
250 ml κρέμα γάλακτος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά μουστάρδα μέτρια
2 κουταλιές τριμμένο τυρί
αλάτι και πιπέρι

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα. Αναμειγνύετε το λάδι,το κρασί και τη μουστάρδα και αφήνετε τα φιλέτα να μαριναριστούν για 1 ώρα περίπου. Στη συνέχεια βάζετε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό ταψί και το περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και τη μαρινάτα. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό κρεμμύδι,τα οποία έχετε ψιλοκόψει και ψήνετε για 30’-35’ σε μέτριο φούρνο γυρίζοντάς τα σε τακτά διαστήματα. Μόλις τα φιλέτα κοτόπουλου ψηθούν τα βγάζετε από το ταψί. Τη σάλτσα τους τη βάζετε σε κατσαρολάκι,προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά. Σιγοβράζετε για 2’-3’ και προσθέτετε το τυρί. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί. Περιχύνετε τα φιλέτα με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο Φιλέτο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά & 1 Ώρα Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV