ΛΥΘΡΙΝΙΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ



2 λυθρίνια 750 γρ. τουλάχιστον
5 κ.σ.λάδι
1 χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού
2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι

Ανάβετε το γκριλ. Καθαρίζετε καλά και πλένετε τα ψάρια. Τους αφαιρείτε το δέρμα. Μετά τα τρίβετε με αλατοπίπερο. Πλένετε τα φύλλα του βασιλικού. Ξεχωρίζετε μερικά και γεμίζετε με αυτά τα ψάρια,στη θέση που αφαιρέσατε τα σπλάχνα. Μετά αλείφετε τα ψάρια με λάδι. Λαδώνετε μια λαμαρίνα,απλώνετε πάνω τα φύλλα του βασιλικού και τοποθετείτε τα ψάρια. Τους ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και τα σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού. Βάζετε τα ψάρια κάτω από το γκριλ να ψηθούν με την πόρτα του φούρνου ανοιχτή για 15’ από τη μια πλευρά. Μετά γυρίζετε τα ψάρια από την άλλη πλευρά και τα ψήνετε για 10’. Βγάζετε τα ψάρια από το φούρνο,τους αφαιρείτε με προσοχή τα φύλλα του βασιλικού και τα σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

ΛΥΘΡΙΝΙΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Κύριο Συστατικό : Λυθρίνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV