ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό φρέσκα καλαμάρια
1 φλιτζάνι τσαγιού εχτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι-Πιπέρι-Ρίγανη-Δάφνη
1 Ποτήρι κόκκινο κρασί
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια. Κατόπιν τα σβήνεται με το κρασί και στην συνέχεια βάλτε της ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και την δάφνη. Αφήνετε το φαγητό στην φωτιά για 30 λεπτά περιπου σε χαμηλή θερμοκρασία,απλά να βλέπετε μην τυχόν και πιεί τα υγρά του.

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ
Κύριο Συστατικό : Καλαμάρια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Μάριος Γλύκας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV