ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ



4 κοτοπουλάκια περίπου 800γρ.
1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί αρετσίνωτο
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 κ.σ. κομμένο μαϊντανό
λίγα κλαδάκια θυμάρι
1 κρεμμύδι σε φέτες
αλάτι και πιπέρι
60 γρ. λιωμένο βούτυρο
1/4 φλιτζ. μουστάρδα Ντιζόν

Κόβετε τα πουλιά κατά μήκος από την μια πλευρά.
Βγάζετε το κόκαλο της πλάτης ή το κρατάτε για τον ζωμό.
Ανοίγετε τα πουλιά και τα βάζετε σε ένα ταψί.
Ανακατεύετε το κρασί, το λάδι, τον μαϊντανό, το θυμάρι, το κρεμμύδι και ρίχνετε από πάνω μπόλικο φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι.

Χύνετε το μείγμα πάνω στα πουλιά, έτσι που να βραχούν και από τις δύο μεριές.
Τα σκεπάζετε και τα βάζετε στο ψυγείο για να μείνουν όλη τη νύχτα, χωρίς να ξεχνάτε να τα γυρίζετε κάπου κάπου.

Προθερμαίνετε το γκριλ στους 300°C.
Βγάζετε τα πουλιά από την μαρινάτα και τα αλατοπιπερώνετε.
Τα αλείφετε με λίγη μουστάρδα και λιωμένο βούτυρο.
Τα βάζετε στο γκριλ με το στήθος κάτω.

Τα ψήνετε για 5’.
Τα γυρίζετε, τα ψήνετε 10’-15’ ή μέχρι να γίνουν, συνεχίζοντας να τα αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο και τη μουστάρδα.
Σερβίρεται ζεστό.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV