ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ



1 κιλό καλαμαράκια
1 κιλό κρεμμύδια
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνης
λίγα κλωνάρια δυόσμου
μοσχοκάρυδο
αλάτι
μερικές ίνες σαφράν
λάδι

Σε ένα τηγάνι με λάδι σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια,το δυόσμο και τη δάφνη. Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα καλαμαράκια. Τα βάζετε σε μια πήλινη κατσαρόλα μαζί με το σοταρισμένο μείγμα,το κρασί,το σαφράν,το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Τα αφήνετε να σιγοψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 10’. Τα σερβίρετε ζεστά.

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ
Κύριο Συστατικό : Καλαμαράκια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV