ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ



675 γρ. κόντρα φιλέτο βοδινό κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες
15 ml (1 κουταλιά) ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά π.χ. μαϊντανό,θυμάρι,βασιλικό
χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
αλεύρι για πασπάλισμα
φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Για τις ροδέλες κρεμμυδιού:
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 ασπράδι αυγού,ελαφρώς χτυπημένο
30-45 ml (2-3 κουταλιές) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σερβίρισμα:
φρυγανισμένες φέτες ψωμί
ανάμικτα φύλλα από μαρούλι

Βάλτε την κρεατομηχανή με το χοντρό δίσκο και αλέστε το βοδινό μέσα στο μπολ Kenwood.Για πιο λεπτοκομμένο κιμά,ξαναπεράστε τον από την Κρεατομηχανή.Προσθέστε τα μυρωδικά,το χυμό και το ξύσμα λεμόνι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.Αναμίξτε τα υλικά,χρησιμοποιώντας τον Αναδευτήρα Κ στη χαμηλότερη ταχύτητα.Χωρίστε το μίγμα στα 4 και με αλευρωμένα χέρια,πλάστε χοντρά μπιφτέκια.Είτε αλείψτε τα με λάδι και βάλτε τα σε προθερμασμένο γκριλ για περίπου 4 λεπτά σε κάθε πλευρά,είτε τηγανίστε τα σε λίγο λάδι σε μέτρια θερμοκρασία.Εν τω μεταξύ ετοιμάστε τις τηγανιτές ροδέλες κρεμμυδιού,βουτώντας πρώτα τις ροδέλες στο ασπράδι και έπειτα στο αλεύρι.Ζεστάνετε 2,5 εκ. λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε για 1-2 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν.Σερβίρετε τα μπιφτέκια γαρνιρισμένα με ροδέλες κρεμμυδιού και συνοδέψτε τα με φρυγανισμένο ψωμί,σαλάτα και τις υπόλοιπες ροδέλες.

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
Κύριο Συστατικό : Βοδινό
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV