ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ



1 ½ κιλό αρνί γάλακτος - παϊδάκι και νεφρά
1/2 συκώτι ΚΑΙ 1/2 πλεμόνι (ψιλοκομμένα) από αρνίσια συκωταριά
300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 φακελάκι ρύζι καρολίνα
1 κιλό κομμένες πατάτες
1 φλιτζάνι σπιτική τομάτα Pummaro
1 αυγό
1 μικρό γιαούρτι στραγγιστό
1 φακελάκι κουκουνάρι
2 τριμμένα κρεμμύδια
1 κουταλιά ψιλοκομμένος άνηθος
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
τον χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι knorr aromat
αλάτι και πιπέρι

Ξεκοκαλίζετε το κρέας.Μαραίνετε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια. Μόλις μαλακώσουν προσθέτετε τον κιμά, το συκώτι και το πλεμόνι. Μόλις πιουν τα υγρά τους προσθέτετε 2 κουταλιές από το λάδι, τις 2 ντομάτες και αφήνετε το μείγμα να βράσει 10 λεπτά. Προσθέτετε τον μαϊντανό και τον άνηθο και μετά από 5 λεπτά αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Όταν το μείγμα κρυώσει ελαφρά, ρίχνετε το κουκουνάρι, το ρύζι, τη ζάχαρη, το αβγό και το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Απλώνετε το μείγμα στο κρέας και το τυλίγετε.Το ράβετε προσεκτικά και το βάζετε σε ταψί.Προσθέτετε τις πατάτες, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, την άλλη ντομάτα και το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε 2 ½ φλυτζάνια νερό και ψήνετε το φαγητό γυρίζοντας το κρέας 2 με 3 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος 1 ½ με 2 ώρες περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς.


Κύριο Συστατικό : Αρνί
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Φούρνο
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 5
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV