ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ



800γρ. παστός μπακαλιάρος χοντρός
1 κρεμμύδι
4 πατάτες
3 σκελίδες σκόρδου
αλάτι και πιπέρι
100γρ. αλεύρι
1/4 της κούπας ελαιόλαδο

Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μεγάλα κομμάτια και τον βάζετε να ξαρμυρίσει σε άφθονο νερό για 12 ώρες. Αφαιρείτε τα κόκκαλα,τον στραγγίζετε,τον αλευρώνετε και τον φυλάσσετε. Σε μια ρηχή και φαρδιά πήλινη κατσαρόλα με ζεστό λάδι ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν αρχίσει να ροδίζει προσθέτετε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες. Σε ένα γουδί χτυπάτε τις σκελίδες σκόρδου και τον μαϊντανό. Αραιώνετε το μείγμα με λίγο νερό και το ρίχνετε στις πατάτες. Στη συνέχεια τα σοτάρετε όλα μαζί. Στο μισό χρόνο πριν τελειώσει το σοτάρισμα προσθέτετε τον αλευρωμένο μπακαλιάρο. Τον αφήνετε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε λίγο νερό εάν χρειάζεται. Ανακινείτε συχνά την κατσαρόλα για να πήξει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε. Όταν ψηθεί,βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε να σταθεί για λίγο. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Κύριο Συστατικό : Μπακαλιάρος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV