ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ ΜΕΛΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 φιλέτα σολομού (χωρίς κόκκαλο)
200 γρ. φακές
1 λάιμ
1 πρέζα τζίντζερ
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 πράσινη πιπεριά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές μέλι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Μαϊντανό
Κόλιανδρο
Αλάτι
Πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βράζετε τις φακές σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά, τις στραγγίζετε και τις ανακατεύετε με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψιλοκόβετε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό και το κόλιανδρο και τα προσθέτετε στις φακές. Πασπαλίζετε με αλατοπίπερο τα φιλέτα σολομού και αναμειγνύετε το ξύσμα και το χυμό του λάιμ με το τριμμένο τζίντζερ και το μέλι. Σκεπάζετε το σολομό με το μείγμα και τον ψήνετε στο γκριλ στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να γλασάρει το μέλι.

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ ΜΕΛΙ
Κύριο Συστατικό : Σολομός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Βασίλης Αλβανίδης


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV