ΔΡΟΣΕΡΗ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

600 γρ. ντοματίνια
100 γρ. ξινομυζήθρα
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης
1 αγγούρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά θυμάρι
1 κουταλιά βασιλικό (ψιλοκομμένο)
2 κουταλιές κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)
Μαϊντανό
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε ένα ταψάκι, βάζετε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το θυμάρι, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και τα ραντίζετε με το μισό ελαιόλαδο. Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά και τα πολτοποιείτε. Σοτάρετε ελαφρά στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο (ψιλοκομμένα) και προσθέτετε το μείγμα με τα ντοματίνια, το αγγούρι ψιλοκομμένο (με τη φλούδα, αλλά χωρίς τα σπόρια), την πιπεριά σε κομματάκια, το κόλιανδρο, το μαϊντανό και 1 λίτρο νερό. Ανακατεύετε, αφήνετε τα υλικά να βράσουν για 10 λεπτά και προσθέτετε το ψωμί. Περνάτε το μείγμα από μπλέντερ και μοιράζετε το φαγητό στα πιάτα. Βάζετε τη σούπα στο ψυγείο να κρυώσει και τη σερβίρετε με την ξινομυζήθρα.

ΔΡΟΣΕΡΗ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ
Κύριο Συστατικό : Ντοματίνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Βασίλης Αλβανίδης


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV