ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΤΕ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ



8 τεμ Kοτόπουλο σοτέ, 200 γραμ πουρέ γλυκοπατάτα, 250 γραμ σάλτσα μπαλσάμικο, 100 γραμ σπαράγγια, 50 γραμ μαϊντανός φύλλα, 400 γραμ ξύσμα λεμονιού, 40 γραμ κάπαρη τηγανητή
Kοτόπουλο σοτέ
4 τμχ κοτόπουλο στήθος με πέτσα, 4 τμχ κοτόπουλο μπούτι με πέτσα, 30 γραμ ελαιόλαδο, αλάτι
Σπαράγγια
100γραμ σπαράγγια καθαρισμένα, 20 γραμ βούτυρο, 30 γραμ ζωμό κοτόπουλο
Σάλτσα μπαλσάμικο
75 γραμ βούτυρο καβουρδισμένο, 40 γραμ βαλσάμικο, 1 κς θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο, 1 κς σχοινόπρασσο, 2 κς σταφίδα μαύρη μουλιασμένη, 1 γραμ αλάτι
Πουρέ γλυκοπατάτα
1000 γραμ γλυκοπατάτες, 30 γραμ βούτυρο καβουρδισμένο, 10 γραμ βαλσάμικο ξύδι, αλάτι

Κοτόπουλο σοτέ
Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά και από τις 2 πλευρές. τοποθετούμε σε καυτό τηγάνι με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε από την μεριά της πέτσας μέχρι να γίνει τραγανή. γυρνάμε πλευρά και τελειώνουμε το μαγείρεμα.
Σπαράγγια
Βράζουμε τα σπαράγγια σε μεγάλη ποσότητα κοχλάζοντος και αλατισμένου νερού. αποσύρουμε και προσθέτουμε σε ένα τηγανάκι σε δυνατή φωτιά με το βούτυρο και τον ζωμό μέχρι να γλασαρουν Σάλτσα μπαλσάμικο Καβουρδίζουμε το βούτυρο όπως για τον πουρέ. προσθέτουμε στην κατσαρόλα το βαλσάμικο ξύδι (προσοχή θα αφρίσει) και έπειτα όσο από τον ζωμό χρειάζεται για να γίνει εύγευστη η σάλτσα και σε σχετικά αραιή πυκνότητα. προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά αποσύρουμε από την φωτιά και διορθώνουμε την γεύση αναλόγως.
Πουρέ γλυκοπατάτα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180c Πλένουμε τις γλυκοπατάτες καλά και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τελείως 45 λεπτά περίπου. μόλις κρυώνουν λίγο τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από μύλο η από ένα πολυμηχάνημα (multi) ώστε να τις αλέσουμε. εάν ο πουρές έχει πολλά υγρά τον τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και τοποθετούμε το μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς και να αποκτήσει έντονο άρωμα. προσθέτουμε στον πουρέ μαζί με το βαλσάμικο και αλατίζουμε σύμφωνα με την αρεσκεία μας. σε αυτοί το σημείο διατηρούμε ζεστό για σερβίρισμα είτε κρυώνουμε γρήγορα για να αναθερμάνουμε όταν χρειάζεται. ο πουρές μπορεί να κρατηθεί στην συντήρηση για 3 ημέρες.
Πιάτο
Τοποθετούμε τον πουρέ στο πιάτο και πάνω του ακουμπάμε ένα στήθος και ένα μπούτι κοτόπουλο. Περιχύνουμε με την σάλτσα και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και την κάπαρη. η τηγανητή κάπαρη γίνεται σε ένα τηγάνι με αρκετό καυτό ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε γρήγορα μέχρι να «σκάσει» η κάπαρη και να σταματήσει να αφρίζει.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΤΕ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ
Κύριο Συστατικό : Kοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Γιάννης Λουκάκος


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV