ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORCINI



650 γρ. πέννες
200 γρ. porcini secchi (αφυδατωμένα μανιτάρια
ποικιλίας Boletus edulis)
220 ml χλιαρό νερό
1,5 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μέτριες ντομάτες αποφλοιω-μένες και κομμένες κονκασέ
20 γρ. ψιλοκομμένο βασιλικό
15 γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
35 ml Dry Μartini και το χυμό από μισό λεμόνι
50 ml ζωμό κρέατος ή 1/2 κύβο βοδινού διαλυμένο σε χλιαρό νερό
30 ml ελαιόλαδο

Ξεπλένετε τα μανιτάρια κάτω από τη βρύση για λίγο μέσα στο σουρωτήρι και τα βάζετε για 30 λεπτά σε ένα σκεύος με 220 ml χλιαρό νερό. Βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο. Στύβετε τα μανιτάρια, κρατάτε το ζωμό τους και τα ρίχνετε στο τηγάνι με το λάδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε λίγο από το ζωμό τους μαζί με ζωμό βοδινού και τα βράζετε για ένα λεπτό ακόμα. Λίγο πριν κλείσετε τη φωτιά, προσθέτετε το Μartini και το λεμόνι. Aλατοπιπερώνετε κατά βούληση και ρίχνετε μέσα το μισό μαϊντανό και το βασιλικό. Σε 1 λίτρο βραστό νερό με 25 γρ. αλάτι βράζετε τις πέννες για περίπου 12 λεπτά και στραγγίζετε. Ανακατεύετε τα ζυμαρικα με τη σάλτσα και τέλος προσθέτετε τον υπόλοιπο βασιλικό και το μαϊντανό.


Κύριο Συστατικό : Mανιτάρια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ινδία
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV