ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ



1/2 κιλό ρεβίθια
1 αυγό
12 καβουρδισμένα αμύγδαλα
1/2 κιλό σπανάκι
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
2 σκελίδες σκόρδου
1/2 κουταλάκι πάπρικα
1 κουταλιά αλεύρι
λάδι
αλάτι
μαγειρική σόδα

Αφήνετε τα ρεβίθια να μαλακώσουν σε χλιαρό νερό από την προηγούμενη με λίγο αλάτι και μαγειρική σόδα. Την επόμενη μέρα, τα βάζετε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι. Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια και τα αλέθετε. Έπειτα ψιλοκόβετε τις ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το φύλλο δάφνης στα ρεβίθια. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζετε τα ρεβίθια και φυλάσσετε το ζωμό τους. Σε ένα τηγάνι με ζεστό λάδι, τσιγαρίζετε το αλεύρι. Όταν ροδίσει, προσθέτετε την πάπρικα. Ραντίζετε αμέσως με μια κουτάλα από το ρεβιθόζουμο. Σε μια μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό, βράζετε το αυγό για 20 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει, το ξεφλουδίζετε και το τρίβετε. Πλένετε προσεκτικά το σπανάκι με κρύο νερό, πετάτε τους μίσχους και το κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Ζεματίζετε τις ντομάτες, τους αφαιρείτε τη φλούδα και τις λιώνετε σε πουρέ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λάδι, σοτάρετε το κομμένο σπανάκι και τις ντομάτες πουρέ. Σκεπάζετε το τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σοταριστούν για μερικά λεπτά. Σε μια ρηχή πήλινη κατσαρόλα, βάζετε τα στραγγισμένα ρεβίθια και τα καλύπτετε με το αλεύρι και το κόκκινο πιπέρι, το σπανάκι, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και το τριμμένο αυγό. Τα αφήνετε να σιγοψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Κύριο Συστατικό : Ρεβίθια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV