ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ



1 μεγάλο κοτόπουλο
1/3 φλ. Ελαιόλαδο Μυτιλήνης
4 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
1 κουταλάκι ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
1 φλ. λευκό, ξηρό κρασί
1 χούφτα πράσινες ελιές Μυτιλήνης, χωρίς κουκούτσια
αλάτι, πιπέρι

Κόβετε το κοτόπουλο σε 8 κομμάτια και τα αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα ρίχνετε μέσα τμηματικά, μέχρι να ροδίσουν όλα καλά, παντού. Προσθέτετε τα σκόρδα (ολόκληρα), τη ρίγανη και τη δάφνη και περιχύνετε με το κρασί. Σκεπάζετε αμέσως την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοψήνετε το κοτόπουλο για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει (αν χρειαστεί, προσθέτετε δυο-τρεις κουταλιές νερό). Στο τέλος, ρίχνετε μέσα τις ελιές, τις αφήνετε να πάρουν μια βράση, ελέγχετε το αλατοπίπερο και το σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες πουρέ.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV