ΚΡΕΠΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ (CRESPELLE RIPIENE)



125 γρ. αλεύρι
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 μικρά αυγά
1 κουταλιά σούπας λάδι
150 γρ. γάλα
6 κουταλιές σούπας νερό
Για τη γέμιση:
250 γρ. βρασμένο, ψιλοκομμένο και στραγγισμένο σπανάκι
250 γρ. τυρί ρικότα ή μυζήθρα
25 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 χτυπητό αυγό
τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
25 γρ. βούτυρο
3 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
5 κουταλιές σούπας ζωμός κότας

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μια λεκάνη. Κάνουμε μια τρύπα στη μέση και προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι και το γάλα. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός λείος και προσθέτουμε το νερό. Τον σκεπάζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Λαδώνουμε ένα τηγάνι διαμέτρου 18 εκατοστών και το βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν ζεσταθεί καλύπτουμε τον πάτο του με χυλό. Όταν ροδίσει ελαφρά το γυρίζουμε να γίνει κι από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε μέχρι να γίνουν 8 κρέπες. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε τις κρέπες, τις τυλίγουμε και τις τοποθετούμε σε ταψί. Περιχύνουμε με βούτυρο, σκορπίζουμε την παρμεζάνα και προσθέτουμε τον ζωμό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 200°C, φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως.

ΚΡΕΠΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ (CRESPELLE RIPIENE)
Κύριο Συστατικό : Σπανάκι , Παρμεζάνα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV