ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ



2 κιλά σπανάκι
αλάτι
200 γρ. κρεμμύδια
600 γρ. ντομάτες φρέσκες
1-2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. αλεύρι
300 ml γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. αρωματικά βότανα αποξηραμένα
5 αβγά
πιπέρι
12-15 μεγάλα λαζάνια (άβραστα)
300 γρ. τριμμένο τυρί φοντίνα
1/2 ματσ. μαϊντανό

Πλένουμε το σπανάκι,το ξεπλένουμε πολύ καλά και το ζεματίζουμε σε αλατισμένο νερό 5 λεπτά.
Το περιχύνουμε με κρύο νερό και το στραγγίζουμε καλά.
Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε σε κυβάκια,πλένουμε τα ντοματάκια,τα κόβουμε σε κυβάκια,ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε.
Σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμύδια στο βούτυρο, πασπαλίζουμε με αλεύρι και προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Ρίχνουμε το σκόρδο και τα βότανα, ανακατεύουμε και βράζουμε για 2 λεπτά.Βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά,ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε.
Καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι.
Στρώνουμε εναλλάξ λαζάνια,σπανάκι,ντομάτες και τυρί σ'ένα επίπεδο πυρέξ.
Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι σπανάκι και τυρί.
Ψήνουμε σε καυτό φούρνο στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.
Σερβίρουμε τα λαζάνια γαρνιρισμένα με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

lazania me spanaki
Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι,Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV