ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΙΜ



2 Γλωσσες σε φιλέτα και έτοιμες για μαγείρεμα
10 σκελίδες σκόρδο
5 κόκκινες πιπεριές τσίλι
1 ματσάκι σχοινόπρασο
3 λάιμ
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ.ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας

Πλένουμε τα φιλέτα γλώσσας,τα στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε σε αλουμινένιο ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε λεπτά φετάκια. Πλένουμε τα τσίλι μέσα και έξω και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Πλένουμε το σχοινόπρασο,το τινάζουμε να στραγγίσει και το χοντροκόβουμε. Στύβουμε τα λάιμ,έτσι ωστέ να έχουμε περίπου 5 κ.σ. χυμό. Αναμιγνύουμε καλά τα τσίλι,το σκόρδο,το χυμό λάιμ,το αλάτι και τη σάλτσα σόγιας με 1/8 του λίτρου νερο σε ένα μπολ και περιχύνουμε το ψάρι με αυτό το μίγμα. Ψήνουμε το ψάρι στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περ. 20 λεπτά. Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε με ρύζι.

glossa-saltsa-laim
Κύριο Συστατικό : Γλωσσες σε φιλέτα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV