ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΕΥΚΩΝ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΣΙΠΣ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΑΘΟ



Για το ζυμάρι
Σπανάκι, Αυγά 2 ολόκληρα, Κρόκοι 3 τμχ, Ελαιόλαδο 10ml, Αλεύρι 500ml, Λίγο Αλάτι
Υλικά για την σάλτσα
Ζωμός κοτόπουλο, Αλάτι, Πιπέρι, Μάραθος, Φρέσκο κρεμμύδι, Βούτυρο
Υλικά για την γέμιση
Φέτα, Ανθότυρο, Αλάτι, Πιπέρι, Φρέσκο κρεμμύδι, Μάραθο, Άνηθο, Μαϊντανό, Κρόκος
Υλικά για τα τσιπς
Φέτα

Ζυγίζουμε τα υλικά για το ζυμάρι. Μπλανσάρουμε το σπανάκι και κρατάμε 150 γραμμάρια και τα στεγνώνουμε πολύ καλά. Βάζουμε στο μούλτι το σπανάκι με το λάδι και τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά. Βάζουμε το μίγμα στον κάδο με το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά. Κόβουμε τη φέτα πολύ λεπτή και τη βάζουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Όλα τα υλικά τα ζυμώνουμε πολύ καλά σε μια μπασίνα, μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Δοκιμάζουμε και καρυκεύουμε. Παίρνουμε το ζυμάρι και το ανοίγουμε στη μηχανή, διαδοχικά, μέχρι το νούμερο 7. Το περνάμε όσος φορές χρειαστεί, μέχρι να ζυμάρι να γίνει λείο. Βράζουμε τα ραβιόλια σε πολύ βραστό νερό και αφού βράσουν, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι, με λίγο ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε κρεμμύδι και μάραθο και τα δένουμε με βούτυρο.

raviolia-spanaki-me-leuko-tiri
Κύριο Συστατικό : Γαρίδες , Σπανάκι , Φασόλια μαυρομάτικα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Λ. Κουτσόπουλος


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV