ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ



20 ml ελαιόλαδο
40 γρ. βούτυρο
l50 γρ. ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
400 γρ. ρύζι Arborio
1 κουτ. κοφτό του γλυκού αλάτι
1 πρέζα άσπρο πιπέρι
100 ml κρασί λευκό
800 ml ζωμό κότας
1 πρέζα σαφράν (νήματα ή σκόνη)
100 γρ. μανιτάρια
100 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
50 ml ηλιέλαιο
Λίγο ρίγανη
1 πρέζα πάπρικα
l00 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
50 γρ. παρμεζάνα σε νιφάδες
Μαϊντανό

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και το βούτυρο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο ολόκληρο, χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με το κρασί. Σιγά-σιγά συμπληρώνουμε με τον ζωμό, πάντα ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σωθεί όλος ο ζωμός. Στο μεταξύ, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το σαφράν. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Παράλληλα έχουμε κόψει τα μανιτάρια μας σε λεπτές φέτες, τις σοτάρουμε στο ηλιέλαιο με λίγο αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε με λίγο ρίγανη. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο το ριζότο και από πάνω τα μανιτάρια. Έπειτα ρίχνουμε τις νιφάδες παρμεζάνας και τέλος λίγο πάπρικα και μαϊντανό.

ucook.gr
Κύριο Συστατικό : Ρύζι Arborio , πλευρώτους , σαφράν
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV