ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)



400 γρ. πλιγούρι
1 μπολ ψημένο κρέας.
2 σφιχτές ντομάτες
1 καρότο
½ κολοκυθάκι
½ κόκκινη πιπεριά
½ πράσινη πιπεριά κέρατο
1 κρεμμύδι
½ κουταλάκι κάρυ
½ κουταλάκι αλάτι

Βάζεις το πλιγούρι σε χλιαρό νερό για να μουλιάσει. Χρησιμοποιείς λίγο από το νερό του βραστήρα που έβρασες για να φτιάξεις τσάι ή καφέ, και το ανακατεύεις με νερό βρύσης για να είναι χλιαρό. Όση περισσότερη ώρα αφήσεις το πλιγούρι να μουλιάσει, τόσο καλύτερα. 2 ώρες όμως είναι υπεραρκετές για να μαλακώσει όσο πρέπει. Καθαρίζεις και ψιλοκόβεις το καρότο, το κρεμμύδι, της πιπεριές, το κολοκυθάκι και τις ντομάτες. Βάζεις σε ένα βαθύ τηγάνι 5 κουταλιές νερό και αχνίζεις το κρεμμύδι μέχρι να ασπρίσει. Όταν εξατμιστούν τα υγρά προσθέτεις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι κάρυ για να απελευθερώσει τα αρώματά του. Μετά από 2 λεπτά ρίχνεις μέσα όλα τα λαχανικά. Αφήνεις για άλλα 2 λεπτά και προσθέτεις το κρέας αφότου το έχεις κόψει σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύεις για να μην κολλήσουν και μετά από πολύ λίγο προσθέτεις το στραγγισμένο πλιγούρι μαζί με 1 ποτήρι νερό. Ανακατεύεις καλά και στη συνέχεια, κλείνεις το καπάκι και αφήνεις για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Μόλις περάσουν τα 5 λεπτά ανακατεύεις, κλείνεις το μάτι και αφήνεις για άλλα 5 λεπτά. Αν έχει στεγνώσει πολύ προσθέτεις λίγο νερό. Σερβίρεις ζεστό με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μία συνταγή Μαγειρικής Οικονομίας που χρησιμοποιεί κρέας. Που έχει περισσέψει από την προηγούμενη ημέρα. Αντί για κατσικάκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μοσχάρι ή κοτόπουλο.


Κύριο Συστατικό : Πλιγούρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 2 Ώρες για να μουλιάσει το πλιγούρι
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ευτύχης Μπλέτσας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV