ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ Α ΛΑ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ



1 μεγάλη συναγρίδα(περίπου 1 1/2 κιλό) ή άλλο μεγάλο ψάρι
3-4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι

Καθαρίζετε και πλένετε καλά το ψάρι και αφού το αλατοπιπερώσετε το βάζετε να στραγγίσει(αν θέλετε και εφόσον το ψάρι είναι αρκετά μεγάλο,μπορείτε να το κόψετε σε φέτες και κατόπιν να συνεχίσετε την υπόλοιπη διαδικασία μαγειρέματος). Αφού στραγγίσει τοποθετείτε το ψάρι σε λαδωμένο ταψί και παράλληλα περνάτε τις ντομάτες από τρυπητό και σε ένα μπολ τις αναμειγνύετε με το λάδι,το κρασί,το σκόρδο και τον μαϊντανό. Ρίχνετε λίγη από την σάλτσα πάνω στο ψάρι και την υπόλοιπη στο ταψί. Πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά και βάζετε το φαγητό σε φούρνο στους 175 βαθμούς να σιγοψηθεί. Μόλις το ψάρι ροδίσει από τη μια πλευρά περίπου στα 20 λεπτά το γυρίζετε από την άλλη,το περιχύνετε με σάλτσα και με κοπανισμένη φρυγανιά και το βάζετε ξανά στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.


Κύριο Συστατικό : Συναγρίδα ή άλλο μεγάλο ψάρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV