ΚΛΑΣΙΚΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ



1 χλγ ψάρια
200 γρ κρεμμύδια
100 γρ πράσα
100 γρ μάραθο
100 γρ σέλινο
1 κόκκινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
30 ml (2 κτσ) λάδι
300 ml συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
10 ml (2 κτγ) πελτές ντομάτας
1 λίτρο ζωμός ψαριού ή νερό
1 φύλλο δάφνης
5 ml (1 κτγ) θυμάρι
μια καλή πρέζα σαφράν (μαραμένο)
150 γρ γαρίδες (ωμές και με το κέλυφος)
καρυκεύματα

Αφαιρέστε το δέρμα των ψαριών και κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια των 2 εκ.
Τεμαχίστε όλα τα λαχανικά και το σκόρδο με το Εξάρτημα Επεξεργασίας Τροφίμων, χρησιμοποιώντας τη λεπίδα τεμαχισμού σε λεπτές φέτες.
Προσαρμόστε το Γάντζο Ανάδευσης, θέστε τη θερμοκρασία στο μέγιστο και την ταχύτητα ανάδευσης στο 1.
Προσθέστε το λάδι.
Προσθέστε τα λαχανικά και το σκόρδο και σοτάρετε έως ότου μαγειρευθούν (περίπου 5-10 λεπτά).
Προσθέστε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και το πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
Προσθέστε το ζωμό,τα μυρωδικά και το σαφράν και αφήστε τα να βράσουν.

Μειώστε τη θερμοκρασία στους 90 βαθμούς,έτσι ώστε η σούπα να σιγοβράζει, κατόπιν προσθέστε τα ψάρια και μαγειρέψτε για 10 λεπτά.
Προσθέστε τις γαρίδες και σιγοβράστε για 5 λεπτά ή έως ότου μαγειρευτούν όλα τα ψάρια.
Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης. Αφήστε τη σούπα να κρυώσει και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το Μπλέντερ για να τη ρευστοποιήσετε σε τρεις παρτίδες, φροντίζοντας να τη μετατρέψετε σε ένα αραιό πουρέ.

Περάστε τη σούπα από το λεπτό κόσκινο του Εξαρτήματος του Μύλου Λαχανικών.
Προσθέστε καρυκεύματα,εάν χρειάζεται.
Επιστρέψτε τη σούπα στο μπολ και ζεστάνετέ την ξανά - θέστε τη θερμοκρασία στους 80 βαθμούς, προσαρμόστε το Εργαλείο Ανάδευσης και θέστε την ταχύτητα ανάδευσης στο 3.
Οταν επιτευχθεί η θερμοκρασία, προσθέστε καρυκεύματα, εάν χρειάζεται και σερβίρετε τη σούπα με έναν στρόβιλο κανονικής κρέμας γάλακτος και μια πρέζα πιπέρι καγιέν.

Αυτή η συνταγή είναι πολύ ευέλικτη - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε εποχιακό ψάρι,αλλά και η χρήση μιας ποικιλίας μεγάλων και λιπαρών ψαριών θα έχει επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα.


ΚΛΑΣΙΚΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
Κύριο Συστατικό : Ψάρια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10-15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25-30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Cooking Chef
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4-6
Πηγή : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV