ΣΟΥΠΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ



12 Σουπιές
150 γρ. ρύζι
3 κρεμμύδια μεγάλα
3 σκελίδες σκόρδου
300 γρ. λάδι
100 γρ. κάππαρη
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
1 1/2 φλιτζάνι νερό

Πλένετε τις σουπιές με άφθονο νερό, αφαιρείτε το κόκαλο και το μελάνι. Βγάζετε την εσωτερική ψίχα της σουπιάς και την αδειάζετε σε ένα βαθύ πιάτο και την κόβετε σε κομματάκια. Πλένετε ελαφρά τις σουπιές να καθαρίσουν από το μελάνι και να ασπρίσουν. Ετοιμάζετε τη γέμιση με τον εξής τρόπο:Βάζετε τα 150γρ. λάδι μέσα σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και μετά ρίχνετε το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη ή κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια. Ρίχνετε και την ψίχα από τις σουπιές και τα αφήνετε να τσιγαριστούν για 5 μέχρι να πάρουν χρώμα. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσουν. Ρίχνετε λίγο νερό,αλάτι,πιπέρι μπόλικο,τον μαϊντανό και το σκόρδο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο και αφήνετε τα υλικά να βράσουν για 10. Τέλος ρίχνετε το ρύζι και ένα ποτήρι νερό και το αφήνετε να σιγοβράσει για 10 ακόμη. αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά,αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν,ρίχνετε την κάππαρη και ανακατεύετε τη γέμιση. Μετά με τη βοήθεια ενός κουταλιού μικρού γεμίζετε τις σουπιές μια μια και τις τοποθετείτε σε ταψί,τη μια κοντά στην άλλη. Στύβετε το λεμόνι και το ρίχνετε στο ταψί με τις σουπιές,τις περιχύνετε και με το υπόλοιπο λάδι και 200γρ. νερό. Σκεπάζετε το ταψί με λαδόχαρτο ή αλουμινόχαρτο για να μην καούν οι σουπιές και τις αφήνετε να ψηθούν σε μέτρια θερμοκρασία για 40. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και σερβίρετε τις σουπιές ζεστές ή και κρύες. Τις διατηρείτε στο ψυγείο.


Κύριο Συστατικό : Σουπιές
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV