ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΤΟ ΣΕ ΜΠΥΡΑ



1 μέτριο Κοτόπουλο
400γρ. κρεμμύδια
1 κουταλάκι ζωμός κρέατος
1 κουταλάκι άμυλο πατάτας
1 ποτήρι ξανθιά μπύρα
5 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι

Αφαιρείτε τα εντόσθια,πλένετε και στεγνώνετε το κοτόπουλο. Το αλατίζετε. Ξεφλουδίζετε και κόβετε σε λεπτές ροδέλες τα κρεμμύδια. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι για 5’. Ροδίζετε ομοιόμορφα το κοτόπουλο για 10’. Βγάζετε το κοτόπουλο,αφαιρείτε το λάδι αφήνοντας πολύ λίγο,ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 5’. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο,περιχύνετε με την μπύρα,σκεπάζετε και ψήνετε για 10’,ανακατεύοντας το κοτόπουλο. Διαλύετε το άμυλο της πατάτας σε μια κουταλιά νερό. Βγάζετε το κοτόπουλο. Περνάτε τη σάλτσα από τη σήτα,προσθέτετε το αραιωμένο άμυλο,τη βράζετε για 2’ και ρίχνετε το ζωμό κρέατος. Κόβετε σε μερίδες το κοτόπουλο και το σερβίρετε με το κρεμμύδι και τη σάλτσα ξεχωριστά.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 32 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV