ΦΙΛΕΤΟ ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ



2 φιλέτα λαυράκι 150 γρ.
Λίγο μαχλέπι
1 αβοκάντο πολύ ώριμο
60 γρ. φρέσκα φασολάκια
100 ml αριάνι
Λίγο σουσάμι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βράζουμε τα φασολάκια σε καυτό νερό για δύο λεπτά. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα, αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι. Χτυπάμε στο μπλέντερ το αβοκάντο μαζί με λίγο αριάνι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Πανάρουμε τα φιλέτα με το σουσάμι από την μεριά του δέρματος. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το λαυράκι μέχρι να ροδίσουν προσέχοντας να μην στεγνώσουν. Βάζουμε το υπόλοιπο αριάνι με το μαχλέπι να ζεσταθεί και μόλις βράσει, το χτυπάμε στο μούλτι με λίγο βούτυρο μέχρι να γίνει μία ελαφριά κρέμα. Σερβίρουμε το ψάρι πάνω σε μια στρώση κρέμας και συνοδεύουμε με την μους αβοκάντο και τα φασολάκια.


Κύριο Συστατικό : Λαυράκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 1
Πηγή : Γιώργος Μαυρογιαννόπουλος


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV