ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ MANCHEGO



Για την ζύμη των Φρέσκων ραβιόλι:
400 γρ. Κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κ.σ. αλάτι, 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 4 αυγά, Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το λάδι τσίλι:
1/4 φλ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
Για το λάδι δυόσμου:
1 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 1 ματσάκι δυόσμου ψιλοκομμένο
Για την γέμιση:
1.5 κιλό σπανάκι, 1 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη, 1/2 μικρό φινόκιο ψιλοκομμένο, 200 γρ. Τυρί Manchego, 2 αυγά ομελέτα, 1 φλ. Λευκό ξηρό κρασί, Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την ζύμη των Φρέσκων ραβιόλι:
Μέσα στο Thermomix ή σε κάποιο άλλο δυνατό μούλτι βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και γυρνάμε λίγο τον διακόπτη να αεριστεί.
Προσθέτουμε ένα αυγό και το λάδι και χτυπάμε μέχρι το αυγό να ενσωματωθεί στην ζύμη.
Με την μηχανή να δουλεύει προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα αυγά και τα ενσωματώνουμε κι αυτά.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την δουλεύουμε με τις μπουνιές μας για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει και να γίνει ελαστική.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα τουλάχιστον.
Κόβουμε την ζύμη σε τέσσερα κομμάτια, την πατικώνουμε με το χέρι μας δημιουργώντας παραλληλόγραμμα περίπου στο πλάτος που έχει η μηχανή μας.
Προωθούμε το πρώτο κομμάτι από την χειροκίνητη μηχανή ζυμαρικών και μόλις βγει, το διπλώνουμε στα τρία και το ξαναπερνάμε.
Αφήνουμε την ζύμη να στεγνώσει για 15 λεπτά.
Απλώνουμε το ένα παραλληλόγραμμο, περίπου 25 επί 50 εκ, και ακουμπάμε πάνω ένα κουταλάκι γέμισης κάθε 5 εκ.
Περνάμε το ενδιάμεσο διάστημα με ένα πινέλο βουτηγμένο σε νερό, απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και πατάμε γερά στην υγρή γραμμή για να κολλήσουν οι δύο ζύμες.
Κόβουμε τα ραβιόλι στο σχήμα που επιθυμούμε και τα βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα για να κρατήσουν το σχήμα τους.
Επαναλαμβάνουμε με τα άλλα δύο φύλλα ζύμης. Τα βράζουμε σε καυτό νερό καλά αλατισμένο για 6-7 λεπτά και σουρώνουμε καλά.

Για το λάδι τσίλι:
Σε μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο το λάδι και ρίχνουμε μέσα την πιπεριά.
Κλείνουμε την φωτιά, αφήνουμε να αλλάξουν αρώματα για 20 λεπτά, μετά περνάμε το μίγμα από το Thermomix και τέλος από σίτα κρατώντας το χρωματιστό λάδι στην άκρη.

Για το λάδι δυόσμου:
Σε μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο το λάδι και μαραίνουμε μέσα τον δυόσμο.
Κλείνουμε την φωτιά, αφήνουμε να αλλάξουν αρώματα για 20 λεπτά, μετά περνάμε το μίγμα από το Thermomix, και τέλος από σίτα κρατώντας το χρωματιστό λάδι στην άκρη.

Για την γέμιση:
Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε λίγο από το λάδι δυόσμου προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του.
Μόλις εξατμιστούν αρκετά, σουρώνουμε τα πολλά υγρά, μεταφέρουμε στο Thermomix και το κάνουμε αλοιφή.
Στο ίδιο τηγάνι αφαιρώντας ό,τι υγρά έχουν μείνει ζεσταίνουμε πάλι λάδι δυόσμου, σοτάρουμε το φινόκιο, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και σβήνουμε με το λευκό ξηρό κρασί.
Σιγοψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς, προσθέτουμε το σπανάκι πουρέ κι αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να στεγνώσει το μίγμα, προσθέτουμε τα αυγά και το τυρί Manchego.
Ανακατεύουμε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη.

ΣΤΗΣΙΜΟ:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε μέσα τα βρασμένα ραβιόλια για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση δένοντας την με λίγη κρέμα γάλακτος εάν το επιθυμούμε. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως μαζί με επιπλέον τριμμένο Manchego για όποιον το επιθυμεί.
Γαρνίρουμε με λάδι τσίλι για πιο καυτερό αποτέλεσμα.


Κύριο Συστατικό : Ραβιόλι , Σπανάκι , Τυρί Manchego
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά & 1 Ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4-6
Πηγή : Κοσμάς Μπίστικας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV