ΚΟΤΣΙ ΑΡΝΙΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΒΛΙΤΑ



ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΙ
4 κότσια αρνιού(300 γρ. το κάθε ένα)
1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
1 καρότο κομμένο στα δυο
1 κλωνάρι σέλερυ
1 κεφάλι σκόρδο κομμένο στη μέση
2 ντομάτες μικρές κομμένες στη μέση
1 φύλλο δάφνης
2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
1 μπουκάλι άσπρο κρασί
Ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΙΤΑ
1 κιλό βλίτα (μόνο τα φύλλα)
½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
6 φλιτζάνια ζωμό από το αρνί
200ml ελαιόλαδο
αλατοπίπερο φρεσκοτριμμένο

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΙ: Αλατοπιπερώνουμε τα κότσια του αρνιού και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα μέχρι να κοκκινίσουν καλά και από τις δυο μεριές. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε και αυτά για 3 με 4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί, τα μπαχαρικά και αρκετό νερό ώστε να καλύψουμε το αρνί. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα καλά και τη βάζουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 6 ώρες. ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΙΤΑ: Σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι για 30 δευτερόλεπτα και προσθέτουμε τα βλίτα και τη ντομάτα και ψήνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά για 4 - 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Παίρνουμε από τη κατσαρόλα 3 φλιτζάνια ζωμό τον σουρώνουμε και τον βράζουμε μέχρι να μείνει 1 φλιτζάνι. Βάζουμε το ζωμό αυτό σε ένα μπλέντερ και κτυπώντας το προσθέτουμε σιγά σιγά αρκετό λάδι μέχρι να γίνει αρκετά πηχτός σαν σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε. ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ: Σε ένα πιάτο βάζουμε λίγα βλίτα στη μέση, παίρνουμε ένα κομμάτι αρνί από τη κατσαρόλα και το βάζουμε από πάνω και περιχύνουμε γύρω γύρω λίγη σάλτσα ελαιόλαδο.


Κύριο Συστατικό : Αρνι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 6 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Χριστόφορος Πέσκιας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV