ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΜΥΔΙΑ



700 γρ. φασόλια
4 κιλά μύδια
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδου
μπαχαρικά
1 κουταλιά τριμμένο ψωμί
1 ματσάκι μαϊντανού
λάδι
αλάτι

Αφήνετε τα φασόλια σε νερό για 12 ώρες. Τα στραγγίζετε και τα βράζετε για μιάμιση ώρα με ένα κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδου. Προσθέτετε μπαχαρικά αν θέλετε. Σε ένα τηγάνι με λάδι σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,το υπόλοιπο σκόρδο και τον μαϊντανό,επίσης ψιλοκομμένα. Όταν σοταριστούν προσθέτετε το τριμμένο ψωμί για να πήξει το μείγμα. Σε μια πήλινη κατσαρόλα βάζετε τα φασόλια,το σοταρισμένο μείγμα και τη μυδόψιχα,αφού προηγουμένως έχετε βάλει τα μύδια στον ατμό να ανοίξουν. Ανακατεύετε και τα αφήνετε να σιγοψηθούν για μερικά λεπτά,προσθέτοντας αν είναι απαραίτητο λίγο ζωμό από τα φασόλια. Σερβίρετε στην ίδια κατσαρόλα.


Κύριο Συστατικό : φασόλια , μύδια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 2 Ώρες & 12 Ώρες γιά τα φασόλια
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV