ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ



1½ κιλό σουπιές
200 γραμ. ελιές
400 γραμ. τριμμένη ντομάτα
1 κιλό κρεμμύδια
1 ποτηράκι κρασί, μπρούσκο
1 ματσάκι άνηθο
λίγο δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
λάδι
νερό

Αρχικά, ζεματάμε τις σουπιές με λίγο νεράκι, για 10 λεπτά περίπου. Επίσης, βράζουμε τις ελιές και κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια. Μόλις είναι έτοιμες οι σουπιές τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε και αυτές με τη σειρά τους. Στη συνέχεια, σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο. Αφού ξανθύνουν, ρίχνουμε τις σουπιές για να τσιγαριστούν και αυτές. Έπειτα, σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Αμέσως μετά, προσθέτουμε την ντομάτα, τον άνηθο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Τελευταίες βάζουμε τις ελιές, λίγο νεράκι και καπακώνουμε την κατσαρόλα για 1 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά.


Κύριο Συστατικό : Σουπιές
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV