ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ



1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
4 κουταλιές βούτυρο
1/2 κιλό κιμά
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κονσέρβα ντοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
1 ξυλαράκι κανέλλα
3 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
4 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 φλιτζάνια νερό
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού
αλάτι και πιπέρι

Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια. Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε. Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει. Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια και τα στρώνετε σε ένα ταψί. Πασπαλίζετε με τυρί. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μην σβολιάσει. Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα. Αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με κρασί. Προσθέτετε τον μαϊντανό. Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε. Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αφαιρείτε την κανέλλα. Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο. Ζεσταίνετε το γάλα διαλυμένο στο νερό. Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιει το προηγούμενο. Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε. Στρώνετε την μπεσαμέλ από πάνω από τον κιμά. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.


Κύριο Συστατικό : Μακαρόνια , Κιμάς
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV