ΛΑΓΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟΣ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ



1 λαγός
400γρ. φασόλια
1 ποτήρι λευκό κρασι
2 κουταλιές ξύδι
3 σκελίδες σκόρδου
3 κρεμμύδια
1 φύλλο δάφνης
1 κλωνάρι θυμάρι
1 καυτερή πιπεριά τσίλι
λάδι
αλάτι

Πλένετε το λαγό και τον κόβετε σε μερίδες. Ξεφλουδίζετε τις σκελίδες σκόρδου και τις αλέθετε. Σε μια φαρδιά πήλινη κατσαρόλα με ζεστό λάδι,βάζετε τα κομμάτια του λαγού. Τα γυρίζετε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο καλά ψιλοκομμένα,τη δάφνη,το θυμάρι και τα ανακατεύετε για μερικά λεπτά. έπειτα από μερικά λεπτά ραντίζετε με το κρασί και το ξύδι και αφήνετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει ο λαγός. Στη συνέχεια προσθέτετε την πιπεριά. Ένα τέταρτο της ώρας πριν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά,προσθέτετε τα φασόλια που έχετε βράσει και στραγγίσει ξεχωριστά. Τα ανακατεύετε ξανά και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Λαγός , Φασόλια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 ώρα και 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV