ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ



1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 λεμονόκουπα
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κονσέρβες ντοματάκι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 κιλό μπάμιες
1 φλιτζάνι ξύδι
λίγη κανέλλα
αλάτι, πιπέρι

Βάζετε τις μπάμιες σε ένα μπολ μαζί με το ξύδι για 3 ώρες.
Πλένετε το κοτόπουλο και το τρίβετε με μία λεμονόκουπα.
Βάζετε το λάδι να κάψει.
Προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί.
Προσθέτετε το κοτόπουλο και τσιγαρίζετε όσο μπορείτε.

Βγάλτε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα.
Ξεπλένετε τις μπάμιες από το ξύδι.
Στο λάδι τσιγαρίζετε τις μπάμιες.
Όταν τσιγαριστούν τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις φυλάτε σε ένα πιάτο.

Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα.
Σβήνετε με κρασί και προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνετε.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει.

Μόλις γίνει το κοτόπουλο στα μισά το βάζουμε στο πλάι και βάζουμε τις μπάμιες στο άλλο μισό τις κατσαρόλας.
Αφήνετε να ψηθούν μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους.
Εάν οι μπάμιες είναι φρέσκιες τις καθαρίζουμε ως εξής.
Με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε το κοτσάνι κάθε μπάμιας λοξά και όχι οριζοντίως για να μη φανούν οι τρύπες από τις οποίες θα χυθεί το υγρό κάθε μπάμιας.
Μία - μία μπάμια που καθαρίζουμε τη ρίχνουμε μέσα σε μία πιατέλα.

Όταν τις καθαρίσουμε όλες τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι και τις αφήνουμε έτσι επί 15 λεπτά της ώρας περίπου.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο , Μπάμιες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες :
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV