ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΠΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΥΖΟ



200 γρ. γαρίδες
200 γρ. καραβίδες
200 γρ. μύδια
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
2 φύλλα δάφνης
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας σχινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός
αλάτι & πιπέρι
500 γρ. πένες τρικολόρε
1 σφηνάκι ούζο
2 ½ φλιτζάνια νερό

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι και σοτάρουμε το σχοινόπρασο. Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε όλα τα θαλασσινά, καθαρισμένα και καλά πλυμένα. Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και τα μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά. Βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε, τις ανακατεύουμε με λίγο λάδι και τις σερβίρουμε μαζί με τα θαλασσινά.


Κύριο Συστατικό : γαρίδες , καραβίδες , μύδια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV