ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1/2 πακέτο κριθαράκι
3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα ντοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
3 φλιτζάνια νερό
αλάτι και πιπέρι

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο. Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί. Αφού ψηθεί το μεταφέρετε σε ένα ταψί -Βράζετε 2 φλιτζάνια νερό και τα ρίχνετε στο ταψί. Αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο έως η σάλτσα να αρχίσει να βράσει. Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε που και που να μην κολλήσει. Σερβίρεται με κεφαλοτύρι.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρολα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV