ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ



1/2 κιλό ρεβίθια
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κουταλάκι κύμινο
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
αλεύρι για πασπάλισμα
λαδί για τηγάνι
αλάτι ,πιπέρι
Για την σάλτσα
5 ντομάτες ξεφλουδισμένες
1/2 φλιτζάνι λαδί
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνη
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι

Βάζουμε τα ρεβίθια και μουλιάζουν από βραδύς. Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα πολτοποιούμε και τα βάζουμε σε λεκάνη. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το σκόρδο, το κύμινο, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε βρέχοντας τα χέρια μας στο κρασί, και πλάθουμε τα σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες τριμμένες, το σκόρδο ολόκληρο, τη δάφνη, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο νερό και ρίχνουμε τα σουτζουκάκια, τα σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : ρεβίθια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά & 12 Ώρες να μουλιάσουν τα ρεβίθια
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV