ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ



1 κιλό μανιτάρια
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
3 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνη
αλάτι πιπέρι
4-5 κόκκους μπαχάρι

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε την άκρη από το κοτσάνι τους. Τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε στα δυο, αν είναι μεγάλα, τα πασπαλίζουμε με αλάτι. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο με το λάδι. Ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις ντομάτες τριμμένες, τη δάφνη, το κρασί, αλάτι και πιπέρι και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα μόνο.


Κύριο Συστατικό : μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4-6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV