ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ



2 κιλά αρνί ψαχνό
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
1 κιλό ώριμες ντομάτες
2-3 σκελίδες σκόρδου(προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι αγνό παρθένο ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια ζεστό νερό
1/2 κουταλιά ζάχαρη
αλάτι

Κόβετε το αρνί σε μερίδες και το πλένετε καλά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κριθαράκι. Το τοποθετείτε σε πήλινο σκεύος ή σε ένα πυρέξ. Σε άλλο σκεύος σοτάρετε το αρνί στο λάδι,αλατίζετε και προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες,το σκόρδο,αλάτι,πιπέρι και ½ κουταλιά ζάχαρη-που θα απομακρύνει την οξύτητα της ντομάτας. Βράζετε το κρέας μέχρι η σάλτσα του να δέσει αρκετά. Στο πήλινο σκεύος με το κριθαράκι,προσθέτετε το κρέας με τη σάλτσα του και το ζεστό νερό. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο στούς 180°C για 1 ώρα,μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.


Κύριο Συστατικό : αρνί ψαχνό , κριθαράκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης:
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : κατσαρόλα , φούρνο
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4-6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV