ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ



1 κιλό χοιρινός κιμάς
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ
4 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 φλιτζανάκι λάδι
3 τριμμένες ντομάτες
2 αυγά
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο αλεύρι
αλάτι και πιπέρι

Σε μια λεκάνη βάζετε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, ένα φλιτζανάκι λάδι, το μαϊντανό, τα αυγά, τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνετε όλα αυτά τα υλικά πολύ καλά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.
Πλάθετε το μείγμα σε μικρά γιουβαρλάκια και τα αλευρώνετε.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό και προσθέτετε ένα ποτηράκι λάδι, λίγο αλάτι, τις χοντροκομμένες ντομάτες και το χυμό λεμονιού.
Μόλις βράσει το νερό ρίχνετε στην κατσαρόλα ένα ένα τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια και τα αφήνετε να βράσουν και να χυλώσουν περίπου 40 λεπτά.
Σερβίρονται ζεστά.


Κύριο Συστατικό : χοιρινός κιμάς
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV