ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



1 1/2 φλιτζάνι γίγαντες
2 κ.σ.λάδι
2 κομμένα κρεμμύδια
1 κομμένη πράσινη πιπεριά
500 γρ.,περίπου 4 ώριμες ντομάτες,κομμένες
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κ.σ.κομμένη φρέσκια ρίγανη
2 κ.σ. σάλτσα τσίλι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί tσένταρ

Μουσκεύετε τα φασόλια στο νερό όλη τη νύχτα,τα στραγγίζετε. Τα μαγειρεύετε σε βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν,περίπου 1 ώρα,τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το λάδι στην κατσαρόλα,ρίχνετε τα κρεμμύδια και την πιπεριά. Τα τηγανίζετε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τις ντομάτες,το νερό,την ρίγανη και την σάλτσα τσίλι. Αφού πάρουν μια βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοψηθούν ακάλυπτα μέχρι να μειωθεί το υγρό και να πήξει. Προσθέτετε τα φασόλια. Ρίχνετε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος των 6 φλιτζανιών. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με τυρί και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20’ ή μέχρι να ψηθεί καλά.


Κύριο Συστατικό : Γίγαντες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 Λεπτά & 12 Ώρες να φουσκώσουν οι γίγαντες
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : κατσαρόλα , φούρνο
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV